Breaking Bad – jeden z nejlepších seriálů

cs v kategorii reviews • 2 min. čtení

Vím, že jdu s křížkem po funuse, bohužel jsem se k seriálu dostal nedávno a teprve nyní jsem dokončil poslední epizodu. Celý seriál mě dostal natolik, že si neodpustím pár vět.

Mám hrozně rád seriály, které se vyvíjí a na konci epizody mě donutí pustit další díl, protože nejde potlačit touha zjistit, jak to bude dál. Ještě lepší, když se to neděje pouze na konci epizod, ale po celou dobu. Třešničkou na dortu je, pokud si nemohu být jist ničím; když se kdykoliv může stát téměř cokoliv. A tohle je přesně Breaking Bad (v českém překladu nesmyslně Perníkový táta), dokonce ještě mnohem víc.

Takových seriálů je samozřejmě víc, ale žádný nedosahuje kvalit jako právě tento. Například momentálně sleduju ještě Arrow. Líbí se mi, má to poutavý děj, akci, spád, vývoj, ale dialogy a herecké výkony jsou katastrofa. Musím občas zavírat oči, abych mu to dokázal odpustit. To se mi u Breaking Bad nestalo – po celou dobu jsem měl oči otevřené a hltal jsem každou minutu!

Hlavní postava Waltera se od prvního dílu po ten poslední postupně neuvěřitelně moc změnila. Taková proměna nemá obdoby. Aspoň z těch seriálů, které jsem viděl. A celé to bylo neskutečně dobře zahráno. Samozřejmě to netáhla jen jedna postava, všechny byly skvělé. Nešlo jim nic nevěřit.

Nevím vůbec o ničem, co by šlo seriálu vyčítat. Trochu jsem se obával konce, aby to nebylo takové divné jako v případě Dextera, kdy jsem zklamaně vypnul televizi a nevěděl, co si o tom myslet. Finále však nezklamalo. Donutilo mě o celém seriálu přemýšlet a napsat moje #GoodbyeBreakingBad.

Walter a Jessie mi budou chybět.






3 reakce

Breaking Bad je výborně udělanej seriál se stále velkým spádem.

Proměna Walta v mafiánskou mrchu, které ale stejně trochu fandíte, je skvěle napsaná a zahraná.

Jen se mi nelíbilo, jak se ten dědek na vozíku odpálí a Gus vyjde z pokoje. Měli to střihnout hned po výbuchu...

Navíc jsem neviděl poslední sérii. Ten konec výbuchem se mi totiž jako zakončení líbí a trochu pochybuju, jak ten skutečný závěr bude vypadat.

Mám si ho pustit? ;-)

Erik

@Erik Taky by se mi líbilo zakončení výbuchem, ale zůstalo by spoustu nevyřešených věcí. Poslední série měla výborný spád a od páté epizody jsem musel dát zbývající epizody najednou. :-)

@Michal Tak jsem v polovině pátý série a beru svá slova zpět. Waltovi už nejde fandit...





Může se vám také líbit

en Thinking is Hard, November 5, 2018
en Why We Should Learn to Fail, June 5, 2019
en Are You Resistant to Influence?, April 22, 2020
en Science Channels, August 29, 2018
en Tale of Two Brains, July 20, 2018

Další články z kategorie reviews.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family