GTA V mě zklamalo

cs v kategorii reviews • 2 min. čtení

Půjčil jsem si Xbox, pořídil jsem si kotouče s GTA V, zalehl jsem do postele a proležel u této hry celý týden. Nepočítaje spánek a pracovní dobu (oboje pochopitelně kratší než obvykle).

Hra mě opravdu bavila. Ihned po spuštění jsem začal plnit mise a bylo těžké se od hry odpoutat. I když mi z počátku dělal ovladač potíže (holt jsem vždy hrál s klávesnicí a myší), takže jsem spoustu misí dělat několikrát.

Nejvíc mě na hře bavil příběh kampaně. Nemohu to srovnávat s dřívějšími GTA, protože dříve jsem angličtině neholdoval, ani s jinou hrou, protože hraji velice zřídka. Jednoduše mě děj vtáhl. Raději jsem odehrál ještě pár misi, abych zjistil, jak to s Majklem dopadne, než abych šel za včas spát. Bral jsem to jako napínavý seriál, který mohu ovládat.

Samotný příběh by mě ale neudržel. Dalším důležitým faktorem je propracovanost celého herního světa. Velikost a (hlavně) detaily mě překvapily. Autoři si opravu vyhráli. Například jsem zíral, když jsem mimo misi v rádiu zaslechl informace o požáru v budově FIB, kterou jsem způsobil před pár minutami já. Ještě více mě potěšilo, že policie o pachateli nic neví. :-)

Bohužel mé nadšení opadlo velice rychle po dohrání kampaně. Ještě před hraním jsem měl plán tak týden až dva hrát kampaň a poté ještě jeden týden až dva se jen tak vyblbnout – přeci to je volný svět.

Jenže on tak volný není, jak se může zdát. Už si úplně nepamatuji, co mě na GTA: San Andreas tolik bavilo, každopádně jsem u té hry strávil nespočet hodin. U pětky nějak nevím, co bych mohl dělat. Trochu jsem přemýšlel, co mi chybí. Nejvíce pravděpodobně vigilante mise.

Nezahrnout možnost ukradnout sanitku nebo policejní či hasičské auto a zahrát si na záchranáře je velice smutné. Jediné, co zůstalo, je taxíkářská služba. Jenže bez časového limitu a bez možnosti provést tuning. Vůbec tuning aut je takový nudnější – v SA každé auto mělo různé nabídky, kdežto u pětky je celá nabídka a mizí jen co není u daného typu auta možné. Trochu mi chybí Jetpack, s ním byla taky legrace. Monster truck. A spoustu dalších drobností.

Tak nějak jsem čekal, že spíš přidají možnosti, než odeberou. Takže jsem po skončení kampaně hrál už jen pár hodin a hru znovu nespustil… (Hledání čehokoliv mi nepřijde jako zábava.) Jednou si ale ještě GTA V zahraji znova. Mise mě opravdu bavily a chtěl bych vyzkoušet také opačné možnosti. Jinak ale nuda.

Jak na vás zapůsobilo GTA V?






2 reakce

Xbox nemám, čekám na PC verzi. Hrozně se těším na mise, příběh, lokace, grafiku a všechno ostatní. Po tom dohrání GTA San Andreas jsem ho přestal hrát, přešel jsem na multiplayer SA:MP. Hrál jsem bez cheatů, takže věcičky jako jetpack nebo Monstertruck mě až tak nelákájí a ty vigilante mise mít také nemusím. Až jednou budu mít GTA V na PC, po dohrání singleplayeru asi ihned přejdu na multiplayer, GTA Online.

@Dominik Fryč: Jetpack i Monster truck lze v SA legálně sehnat, nemusí se cheatovat. :-)





Může se vám také líbit

en Thinking is Hard, November 5, 2018
en Why We Should Learn to Fail, June 5, 2019
en Are You Resistant to Influence?, April 22, 2020
en Science Channels, August 29, 2018
en Tale of Two Brains, July 20, 2018

Další články z kategorie reviews.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family