WebExpo 2013

cs v kategorii code • 3 min. čtení
Mind the age! Most likely, its content is outdated. Especially if it’s technical.

Buď sleduju webové novinky velice dobře, nebo sekce vývoje na WebExpu upadá a nebo o vývoj u nás není jednoduše zájem. Nevím. Každopádně WebExpo mi letos vůbec informačně nesedlo a bude tak zřejmě poslední, které jsem navštívil. Raději vycestuji do zahraničí, protože nevěřím, že mi novinky neunikají. Stačí si vzpomenout na letošní Google I/O, které mi dalo hodně.

Možná, že kdyby se nezavedla angličtina jako jediný jazyk, bylo by to celé jinak. Čeští přednášející neovládající angličtinu na dobré úrovni totiž skončí u toho, že se snaží co nejvíce naučit, používají jen jednoduché věty, raději se nepouštějí do složitějších témat a netrumfnou si zavtípkovat či jinak oživit přednášku. Pak to celé probíhá nudně bez zajímavých informací. Jednou jsem musel úplně přestat vnímat, protože to prostě nešlo. A těch pár zahraničních celebrit celou konferenci nezachrání.

Navíc je smutné, že ani pořadatelé se s angličtinou neumí moc poprat. Že Václav Stoupa anglicky moc neumí mě překvapilo, ale to se dá prominout. Co mě opravdu šokovalo byl například uvaděč v development hall. Jako pobavili jsme se, to jo, za cenou konference jsem si však představoval trochu něco jiného.

Trochu víc profesionálního. Cena se každým rokem přibližuje víc a víc k velkým profesionálním konferencím, ale samotná kvalita se nikam neposouvá. Sice se každý rok vyřeší několik problému z předchozího ročníku, bohužel se objeví zase jiné vady. Abych byl konkrétní:

  • Každým rokem je množství jídla snad menší a menší. Navíc si není kde sednout. Sice pizza minulý rok byla otřesná, ale aspoň se dala sníst ve stoje. Snad nejlepší byla menza.
  • Prohození barev místností nebylo vůbec šťastné. Nebyl jsem jediný, kdo se dostal nechtěně do špatné místnosti. Bych opravdu rád znal důvod…
  • Když už u dveří někdo sedí a hlídá pásky, mohl by také ty dveře otevírat a zavírat. Jako bonus by mohl účastníkům říkat kterým vchodem je vhodné jít (vědět na které straně je více místa). Je velmi otravné když bambilionkrát během minuty dveře bouchnou.
  • Mimochodem ty pásky… k čemu mám visačku, když se s ní nikam nedostanu? A proč mám smůlu, když se mi páska roztrhne a ztratím ji? Zde by mě taky hodně zajímal důvod takového řešení.

Vše by se dalo odpustit, kdyby se cena vstupenky nezvyšovala nebo kdybych odešel informačně nabit.

Každopádně díky WebExpu za minulé ročníky a ať se daří! Pro mne už to není.

UPDATE: Aby nebyl blogpost tak negativní, přidávám ještě seznam přednášek, které mě zaujaly:






2 reakce

„Když už

u dveří někdo sedí a hlídá pásky, mohl by také ty dveře otevírat a zavírat.“

To už mi přijde jako rozmazlenost :) Navíc, ono dá dost práce kontrolovat ty náramky (i když se to nezdá), dělat k tomu ještě portýra není jednoduché.

„Jako bonus by mohl účastníkům říkat kterým vchodem je vhodné jít (vědět na které straně je více místa).“

To ale vědět nemůže. Protože to, že někdo jde levým vchodem, neznamená, že si sedne vlevo.

Obojí se dá řešit jedině, že by u dveří byli další dva lidi - jeden otvíral a zavíral, druhý nakukoval, kde je víc místa. Což v důsledku znamená další brigádníky a dražší vstupenku.

„Mimochodem ty pásky… k čemu mám visačku, když se s ní nikam nedostanu? A proč mám smůlu, když se mi páska roztrhne a ztratím ji?“

Pásky se na rozdíl od visaček nedají půjčovat. Prostě - pásky jsou proto, aby bylo jasné, koho pouštět dovnitř (zaplatil si vstup), visačky jsou spíš pro networking. K druhé větě stačí ocitovat newsletter:

„In case you break the strip, bring it to the registration and you’ll change for new one for free. We will not issue new strip without getting broken one back.“

První přednášku tam dveře opravdu otevírali a zavírali. Efektivně. Velmi mile mě to překvapilo. Škoda, že toho nechali. Možná jsem rozmazlen, ale jak říkám, stát to méně, takovéhle věci mě netrápí.

Mimochodem páskou se ničemu nezabrání. Nikomu nebrání ji ustřihnout a zase přilepit. Každopádně jestli důvod je takový, aby v jeden den šel jeden člověk a druhý den další, jaký to má smysl? Vždyť stejně dohromady uvidí jen jeden program. Ale to už je věc pořadatelů, já ji naštěstí doma nenechal.





Může se vám také líbit

en Makefile with Python, November 6, 2017
en Fast JSON Schema for Python, October 1, 2018
en Deployment of Python Apps, August 15, 2018
cs Jasně, umím Git…, August 6, 2014
cs Checklist na zabezpečení webových aplikací, March 1, 2016

Další články z kategorie code.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family