Poslíčci to nejsou. Kdo je to?

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Úterý večer. Naše počítadlo týdnů se přehouplo na 38. Den, kdy Lenka dokončila svůj velký tajuplný projekt pro naše výročí, a porodnice v Rakovníku nás už může přijmout (nejsou vybaveni na předčasné porody).

Mně zbývalo ještě pár věcí v práci vyřešit, abych se mohl odporoučet na dlouhou dovolenou. Dva dny by stačily. Třetí by byl luxus, každý další bonus navíc. Zatím žádné známky porodu, takže času bylo hodně. Navíc naše bebátko bylo spíše menšího vzrůstu a tak jsme očekávali, že přijde po termínu. Až trochu nabere na odhadované váze.

Chystáme se spát, ale Lenka nemůže. Má problémy s prdlavými jídly a k obědu jsme měli fazolky. Jenže tohle bylo silnější. Tohle nebylo něco, co by šlo zaspat. Že by poslíčkové?

Otevíráme aplikaci na stopování kontrakcí a váhavě mačkáme tlačítko start. Různě přicházejí a odcházejí. Jsou různě dlouhé i intenzivní. Dost dobré známky falešných kontrakcí. Jenže změna polohy moc nepomáhá, a teplá sprcha taky ne. Navíc neodchází ani po dvou hodinách. Dost dobrá známka skutečného porodu.

Po Xtém ověření, do které kategorie spadáme, raději voláme v jednu ráno dule. Ani jsme se nestihli domluvit na držení pohotovosti; doufáme, že ji tím nerozzlobíme, či že není u jiného porodu. Dostali jsme dobré rady. Nestresovat, pozorovat, čekat, rozhodně je času dost a může to být oboje.

Ve tři ráno stále počítáme kontrakce, proto raději voláme i do porodnice, zda mají volno. Mají, super. A že prý není kam spěchat. Poslíčci to mohou být a pokud to je porod, tak je to ještě na dlouho. Kontrakce lehce ustupují, já jdu zkusit na hodinku a kousek zavřít oči, Lenka si dál mačká tlačítka start a stop.

Od čtyř se kontrakce zpravidelňují, v šest jsme na pěti minutách mezi nimi. Je to jasné. Píšu do práce, že minimálně ráno budu nedostupný, balím tašky do neuklizeného auta, a voláme dule, že teda sraz v Rakovníku za necelou hodinu.

Kromě tašek taky nesu do auta vajíčko na cestu zpět. S Lenkou jsem se přidal do aplikace o těhotenství, která nám poskytovala každý týden užitečné rady. Jedna sekce je i pro nastávající tatínky. Smál jsem se, kolikrát tam psali o autosedačkách a jak si to mám vše vyzkoušet předem. Aby mě v porodnici nic nevykolejilo. Samozřejmě jsem si úkol autosedačku vyzkoušet zapsal až po prvních dvou kontrakcí v jedenáct večer. Úkol jsem již nesplnil.

Jednalo se o skutečný porod. Lenku vyšetřili a byla otevřená na tři centimetry. Jsme tu správně a ve správný čas. Teď už nás nikdo domů nepošle a zároveň to nebude trvat tak dlouho. I když teda rozjezd byl o něco delší. Přesto jsme porodní asistentky překvapily; jedna si myslela, že za její směnu neporodíme a přitom po nás měla ještě celé tři hodiny.








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family