Chtěl bych zpět ten starý „dobrý“ systém Vodafonu…

cs • 3 min. čtení

Už je to hodně dávno, co si spousta lidí začalo stěžovat na nový systém Vodafonu, a já se tomu jen pousmál, co se všechno může hezkého stát. Stěžovalo (a stále stěžuje, bohužel) se na malinké chybičky, že sem tam něco nefungovalo, přes špatné celkové částky až po, dovolím si tvrdit, okrádání.

Za poslední přibližně dva měsíce jsem nedodělky nového systému pocítil i já sám a už mi to moc směšné nepřijde. Alespoň ne nyní, za pár měsíců se tomu třeba také zasměju. Jelikož mě tedy Vodafone do jejich problému také zatáhl (je vůbec někdo, kdo problém nepocítil?), tak mám nutkání si postěžovat, i přesto, že o tom bylo určitě psáno dost.

Co se mi tedy stalo? Asi všechny chyby, které se momentálně běžně s novým systémem stávají. Drobnosti byly na začátku – přepnutí do nového systému, který je údajně přehlednější – no, a v čem že je ta přehlednost? Nějak tu přehlednost nevidím, když se chci dostat k informacím, které mě zajímají. Řekněme, že si zvykneme a třeba po zvyknutí to bude přehlednější…

Dál tu je například částka, která se má měsíčně platit. Je hezké mrknout a vidět, kolik že to vlastně platím; ještě více potěší, když ta částka ukazuje nulu! Bohužel ale nula není správná částka, tu si budu muset dopočítat podle aktivních balíčků, které ale musím nejprve rozkliknout. Dejme tomu, že mám možnost si cenu dopočítat (aniž bych čekal na vyúčtování) a dá se to vydržet, než ve Vodafonu dovyladí mouchy (pokud tedy dovyladí).

Stále tu jsou ale další problémy – napřklad večně nedostupná internetová samoobsluha. Abych nekřivdil, tak věčně nedostupná není, ale asi je vysazená proti mně, protože když se tam nutně potřebuju podívat, tak nejede. Nevím, proč to tak je; nejspíš proto, že díky samoobsluze si všichni nastavují tarif podle sebe sami bez nutnosti volat „příteli po telefonu“ a tak zaměstnanci Vodafonu sedící u telefonů kvůli nedostatku práce bombardují nový systém, aby si měli zase s kým povídat.

Zatím zmíněné chyby jsou typu, které se dá překousnout a mávnout nad tím rukou. Nad čím už moc mávnout nejde je například to, když si chci převést jedno telefonní číslo z jednoho účtu na jiný a trvá to neúměrně dlouho. A bez výsledku! Opravdu – už asi od února se snažím převést číslo (mezi účtama v rámci Vodafonu!) a nic. Nejprve mi řekli, že jeden účet jede ještě na starém systému a druhý na tom novém a musím počkat do března, až budou všechny účty převedeny na nový systém. (Mimochodem – prý jsem měl ten papír vytisknout a vyplnit znovu s novými datumy – to víš, že jo! Dvojka se dá hezky přepsat na trojku, takže cajk.) Přijdu na pobočku znovu za měsíc, vše se zdá být v pořádku. Dozvím se, že to bylo zadáno do systému a na konci měsíce se to převede. Ale ono ne. Tak čekém ještě jeden měsíc a zase nic. Naštvaně kontaktuju Vodafone a že ten papír nikde nemají, že se asi ztratil. Nemají papír?! Vždyť to bylo přímo v systému a mělo se to provést!

No nic, tak ten papír tedy vyplním znovu a zajdu tam zase. Dá se to přežít, ale už nad ním rukou nemávnu. Další věc už se týká peněz. Mám od Vodafonu 3G modem (mimochodem jsem s ním spokojen, jen bych radši variantu v černé barvě…) na kterém jsem měl dražší tarif, protože jsem to hodně používal. Po čase jsem to ale používal méně a méně, že mi nyní už stačí ten nejlevnější. Rozhodl jsem se to v samoobsluze přenastavit – přihlásil jsem se, hledal nastavení, po nalezení jsem zrušil ten drahý balíček a když se to správně provedlo, tak jsem aktivoval ten levný (všimněte si pořadí). Co myslíte, že jsem následující měsíc platil? No samozřejmě oba balíčky!

Tím už moje míra trpělivosti vůči Vodafonu začíná přetékat a pokud se příští měsíc číslo nepřevede nebo budu platit něco, co nechci, tak se porozhlédnu po konkurenci. Zlatý předchozí systém; nebyl vynikající, ale i tak mnohem lepší, než dnešní…

Edit: Podobná věc se mi stala znovu – při změně počtu volných minut mi opět naúčtovali dva balíčky.






Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family