Dnešní internet už neví, co to je papír

cs • 2 min. čtení

Docela by mě zajímalo, proč tolik webů kašle na tisknutelnou formu obsahu. To už jsou dnes všichni přilepený ke svým obrazovkám, ať už jakýmkoliv, a konzumují obsah přímo z nich? To už je tak málo lidí, kteří by si rádi něco přečetli bez toho podsvětleného displeje?

Považuji se za technického člověka, který má rád, když může používat (nebo zkoušet či aspoň osahat) horké technické novinky. I tak ale mám rád, když si mohu lehnout do postele s fyzickou knihou a listovat si v ní (i tak přemýšlím o koupi Kindle – na cesty to musí být fajn). Podobně bych rád četl i nějaké delší, zajímavé články. Bohužel nemohu, protože nejspíš masa touží po zářících monitorech, které krásně pomáhají k rychlé unavě očí.

Po dalším uvažování ale docházím k jinému závěru. Vždyť hodně lidí kolem mě chtějí dělat to samé – také chtějí tisknout a přečíst si to v klidu opodál (nebo klidně mnohem dál od) displeje. Takže asi u konzumentů problém není – že by málo prozíraví programátoři, co nic jiného, než monitory neznají? Vypadá to tak. Ale nemohou za to všichni, to ne, právě to jsou oni, o kterých jsem psal, že si také chtějí články tisknout! Takže problém upravím jedním přídavným jménem – nezkušení – nezkušení programátoři, nebo-li junioři.

Takže problém je na světě, resp. ten tu byl stále, jen teď je hezky vidět. Co s ním? Nu což, stačilo by zlepšit výuku programování webových aplikací (asi především na středních školách, protože tam studenti přeci jen chodí) a doufat, že zítra už budou naše oblíbené servery se zajímavým obsahem vylepšené o novou fičuru. Za všechny servery určitě nemohou pouze studenti (někdo holt zůstavá nezkušeným i dlouho po do/ukončení studia), takže se laskavě, milý čtenáři, podívej na své výtvory a pokud nenajdeš verzi pro tisk, tak ji, prosím, dodělej. Díky!

A já jdu zatím složitě tisknout text bez zbytečné grafiky… achjo






1 reakce

Přesně!


Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family