4 druhy plavek, do kterých není třeba hubnout

cs • 2 min. čtení

Procházím si poznámky a narazil jsem na poznámky z kurzu Tvůrčího psaní 2.0. Bylo mi škoda je jen tak zahodit a nejsem zrovna typ člověka, co skladuje kde co. Poznámky si zapíšu, po čase znovu přečtu (někdy takových „po časů“ je více) a buď v hlavě uvíznou, nebo taky ne. Tak se s něčím málo podělím.

Dostali jsme bezvadný úkol: Napsat monolog postavy, která jde reklamovat jakoukoliv pokrývku hlavy. A přitom musí zmínit následující věci:

  • Jak se jmenuje.
  • Jak vypadá.
  • Věk.
  • Kde pracuje, případně studuje.
  • Co má v kapse.
  • Velikost boty.
  • A kdy měla sex, jestli vůbec.

Na monolog slušný. To musí být hodně ukecaná postava!

Normálně nedokážu nuceně napsat ani čárku, ale přeci jen se mi podařilo něco sesmolit:

Dobrý den. Přišel jsem reklamovat tenhle klobouk, který se mi po dvaceti letech rozpadl. Z ničeho nic na věšáku mezitím, co jsem opravoval zákazníkovi hodinky. Kupoval jsem ho tady u vás, počkejte, najdu v kapse mezi drobáky a klíči účtenku. Snad bude v lepším stavu než jsem já a bude čitelná. Tady, na jméno Pepa. Velikost 42. Tak ne, to není ona, tahle je od bot. Tahle je ona. A prosím, pospěšte si, s Mařenkou jdeme vzpomínat na staré časy, jak to bylo před třiceti lety, jestli mi rozumíte. ;-)

Další povedený úkol byl vymyslet čtyři různé druhy titulků na téma hubnutí do plavek. Čtyři populární druhy (na které lidi často klikají), a to návody, otázky, čísla a výzvy. Všichni se snažili hubnout či mít vypracovaný pekáč, jen já…

Jak se vykašlat na hubnutí do plavek
Dává smysl hubnout do plavek?
4 druhy plavek, do kterých není třeba hubnout
Jezte tak, ať se za vás plavky nestydí!

…jen já si prý mohu založit nový Super.cz. A nezapomenout poslat ty čtyři speciální druhy plavek. Jelikož bych se založením nového Super.cz mohl mít v práci problémy, nechávám zmíněné titulky volně pro vás. :-)

Mám tu z kurzu poznámek víc, ale tak nebudu zde spoilovat, žejo. Byste si ten kurz, pokud se na něj taky chystáte, nemuseli pak pořádně užít.






Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family