Hurá, můžeme za kulturou!

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Mám takový pocit, že můj názor na pandemii je tak rozdílný, že mě snadno odsoudí oba extrémní kempy. Svědkové covidovi mi budou vyčítat, že nenosím venku roušku, a že nevidím covid jako našeho jediného nepřítele — je tu totiž nebezpečnější pandemie obezity. Opačný tábor mi sice nebude nic moc vyčítat, ale rozhodně nebude chápat, proč se distancuji a tím omezuji, nebo proč si myslím, že očkování je dobré.

Každopádně, ať už má každý z nás názor jakýkoliv, všichni jsme si museli projít stejným obdobím. A všichni si ještě nějaké to období užijeme. Aspoň osobně nevěřím, že by se přes léto virus vypařil. Neudělal to loni, neudělá to ani letos. Nu a tak jsme všichni viděli divadla, a celkově jakoukoliv kulturu, tak maximálně z venku. Většinou z venku a z velké dálky.

Divalda se přizpůsobila. Hned od začátku dělala jeden online za druhým. Původně zadarmo. To měl každý ještě energii a peníze. To ještě naše vláda a především náš prezident nehodili kultuře klacky pod nohy. Pak se musela divadla o sebe postarat sama. Vyzkoušela si, jaké to je hrát prázdnému sálu. Vyzkoušela si, jak se dá online využít jinak. A začali ve velkém.

Všichni jsme se přizpůsobili. I my doma jsme neměli jinou možnost. Sice divadlo v televizi není ono. Aspoň pokud to není nějaké velkolepé představení natáčeno velkolepým způsobem, co se dá srovnávat s filmem. Ale holt nebylo zbytí. Pokoušeli jsme dělat trochu kulturní večery doma, abychom si oživili ty jednotvárné dny.

A po dlouhé době, za kterou jsme si postupně zvykli, se konečně může zpět do divadla! Hurá!!

Hurá?

Najednou musíme jít ven. Mezitím si zařídit test. Lístek je dražší, než doma. Dokonce ho musíme platit dvakrát! Nemluvě o ceně za taxi. Navíc jsme zvyklí už spát v době, v kterou se musíme teprve dobelhat nějak domů. Venku je takhle pozdě taky zima. Sedačky nejsou pohodlné. Ve venkovních divadlech můžeme zmoknout. Atd. Atd.

Nakonec to sezení doma nebylo tak špatné, což? :-)








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family