Jsi fascinující!

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Ty jsi ale vůl!

Debile.

Ti jeblo, nebo co?

Jdi do prdele!

Tak s tímhle slovníkem těžko nějaký pár přežije ve zdraví, ať už fyzickém či mentálním, až do konce života. A pokud ano, nevěřím, že by se jednalo o šťastný život.

Víte, lidi jsou blbci. To jsem se naučil v knize Co by můj syn měl vědět o světě. Fredrik Backman napsal několik knih, dle mého názoru jeho nejlepší výtvor je Muž jménem Ove. U dříve zmíněné knihy jsem se tolik nezasmál a ani si už toho moc nepamatuji, až právě na tuto jednu věc: lidi jsou blbci. Bůh namaloval u letištního pásu žlutou čáru, kterou lidi nemají překračovat, aby všichni viděli na svůj kufr. No a vždycky se najde blbec, který to poruší, a za ním spousta dalších, kteří ho následují.

Takže lidi jsou blbci. Ale říkat to komukoliv není dobré. Ve výsledku, každý z nás jedná pro své dobro. Bohužel ne každý (čti: v podstatě nikdo) dohlédne, co je dobré pro jeho dobro. Každému je jasné, že když překročí tu žlutou čáru, uvidí sám lépe. Málokdo však dohlédne ty následky, že to je krátkodobá výhra, neb pak neuvidí nikdo.

Mezi námi najdeme profíka na cokoliv. Máme rekordmany na kde co a jen kroutíme hlavou, čeho jsou lidé schopni. Vždy je to ale o náročném tréninku. Nikdo neuběhne sto metrů pod deset sekund sezením na gauči. Stejně tak nikdo nedohlédne, vlastně ani neuvidí, problémy ve společnosti sjížděním sociálních sítí.

Lidi nejsou počítače. Zatím. Proto je v pořádku být na něco blbej. Nemůžeme umět a zvládnout vše. Jenže slovo blbej je v naší společnosti zakořeněno jako něco negativního, tudíž není vhodné takto kohokoliv nazývat, i když to je ve všech případech pravda.

I já jsme blbej. Ale Lenka mi tak nikdy neřekne. Řekne mi, že jsem fascinující. Lenka je zase někdy pitomá, ale taky jí místo toho řeknu, že je šíleně fascinující.

Na silnicích se nalezne spousta kreténů. Nedávno nám jeden takový udělal na dálnici před čumákem myšku. Byl to hodně odvážný tah, odkud pramení naše pojmenování: odvážlivec.

Jinde můžete zase potkat idiota, který cokoliv dostane do ruky, udělá jinak, než jak byste očekávali. Jenže to není pravda! To, že jsou věci jinak, než jak jste naučeni, není nutně špatně. Pro nás je takový člověk kreativec.

Zkuste taky nahlížet na svět méně negativně. Třeba se nám tu bude společně pak žít lépe. Nebo aspoň pak nebudeme muset vysvětlovat, proč si s Lenkou říkáme tak často, jak jsme fascinující. :-)








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019
cs Pojistil jsem si štěstí, May 23, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family