Máte rádi překvapení?

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Lenka nikoliv.

Žádná.

Jakékoliv překvapení Lenku spolehlivě rozhodí. První výročí ode mě Lenka nic nečekala (nejsem si jist, jak si to vyložit; tak si to nijak nevykládám) a já jí dal hezkou skleničku. Symbol, že jsme si přesně rok předtím spolu poprvé sedli nad limonádou. Lenka nasadila vyděšený výraz a nepromluvila nějakou dobu.

Takových situací jsme už zažili několik. Vím o tom, ale stejně nedbám. O jednom hodně velkém překvapení jsem psal nedávno. Samozřejmě se to Lence nelíbí a má proti tomu vyvinutou obranu. Jakmile cokoliv potřebuje nebo by ráda měla, prostě si to zařídí.

Už jsem vám vyprávěl, jak kompostujeme. Neřekl jsem ale pravdu o tom, jak mi Lenka prokoukla vermikompostér jako dárek. Jasně, krabice by byla nepřehlédnutelná, ale o té krabici věděla mnohem dřív, než byla doma!

Měli jsme dohodu, že se nejprve v klidu přestěhujeme, užijeme si klidné svátky a po nich začneme s kompostováním. Této dohody jsem využil a objednal vermikompostér k Vánocům. Lence to nedalo a začala jednoho rána prostě jen tak vybírat, který by se jí líbil. Musel jsem přerušit přípravu snídaně a jít s pravdou ven, jinak bychom měli dva.

Lenka by se vážně na pozici exekutivní ředitelky neztratila.

I naše manželství jsme měli vyřízené dřív, než jsme si řekli ano před oltářem. Lenka měla načtené knihy (ty dobré hodné šíření jsou Najděte si svého marťana a Sedm principů spokojeného manželství) a spolu jsme si prošli přiloženými cvičeními a otázkami. Otázky máme dokonce vypracované v papírové podobě. Osobně se toho hrozím. Těžko říct, jak velké překvapení to pak pro Lenku bude, a na jak dlouhou dobu Lenku rozhodí jakákoliv odchylka od toho, co jsem odpověděl…








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family