Tak nám zrušili Posterous

cs • 1 min. čtení

Co se dá dělat, musím o dům dál. Na jednu stranu mě to štve, protože se nechci starat o nějaké převody dat. Na stranu druhou naopak převedu svoje texty konečně (snad) na něco použitelnějšího. Totiž, nevím zda to bylo pouze u mne, ale Posterous se mi načítal neúnosně dlouho a ve webovém rozhraní se mi nepracovalo zrovna nejlépe.

Hledal jsem tedy službu, kam se přesunu. Podíval jsem se na ty profláklé – Blogger a Wordpress. Říkal jsem si, že Blogger by to mohl vyhrát. Přeci jen to je Google, od kterého používám spokojeně spoustu služeb. Ale nevyhrál. A ani Wordpress. Služby se mi nelíbí, nemluvě o složitosti převodu.

Není tedy asi divu, že jsem si založil účet na Posthaven. Líbí se mi to mnohem více, než Posterous. Vychází to z něj. Slibuje věčnost. Import Posterousu je na jedno kliknutí úplně se vším. Paráda. Doporučuju zkusit, pokud jste na Posterous a ještě nemáte převod zařízen. Ale rychle, zbývají už jen dva dny.

A jelikož jsem tvorem líným a nemám nakonfigurovanou vlastní URL, musíte si sami upravit adresu ve své záložce a RSS čtečce na http://horejsek.posthaven.com. :)






2 reakce

Last forever... to mi připomíná důchodové pilíře.
Měsíční poplatek 5 dolarů by mohl jejich životnost prodloužit, ale pro leckoho bude pihou na kráse, když píše jen zřídka, nebo když píše hlavně blbosti.

A není to škoda, stěhovat se ze služby na službu, nemít ani vlastní doménu a bát se, kdy to služba zabalí a já budu muset migrovat dál? Přece jen, rozeběhnout si svůj WP na své doméně je záležitost chvíle a několika stovek ročně.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family