Výběr prstenů

cs v kategorii family • 3 min. čtení

Vybrat Lence zásnubní prsten byl ve výsledku snadný úkol, i když začal složitě. Lenka totiž prsteny nenosí. Jednou mi ukazovala nějaké staré prsteny, které nosila na škole. Nikoliv na univerzitě nebo střední, ale ještě na té pro děti. Za tu dobu všechny prsteny vypadají více méně stejně bezbarvě a všelijak zkrouceně.

Nevím, zda jsem našel přesně ten, který mi ukazovala, rozhodně to bylo skoro jedno. Snažil jsem se nějak změřit velikost, ale jak změřit velikost u jetého prstýnku, který možná dnes už ani nesedí? Bohužel druhá možnost, to jest změření prstu ve spánku, nepřipadala v úvahu. Já usnu během chvilky a spím bez problému osm hodin. Venku mohou padat klidně trakaře. Lenka mě za to nesnáší. Především ve chvílích, kdy vedle mě už dvě hodiny leží a čeká, až se taky probudím.

Zkusil jsem se poradit s internetem a narazil na obchod, kde se snaží vše vysvětlil polopatě. Zařídil jsem si tam schůzku. Můj cíl byl se porozhlédnout a nachytřit. Rozhodně jsem nechtěl hned cokoliv kupovat, kór v luxusním obchodě na Václaváku. V Eppi jsou ale šikovní a ukázali mi přesně to, co jsem hledal. Odešel jsem spokojen. A s prstýnkem…

U snubních prstenů jsem čekal něco podobného. Prostě někam dojdeme, vybereme si ocelové prstýnky (na čemž jsme se rychle shodli), a bude vymalováno. No, pochopil jsem, proč Lenka prstýnky nenosí. Na její způsob zacházení (což je asi běžný pro všechny nomrální holky, pokud se nejedná o princeznu) není běžný (ne ocelový) prstýnek vhodný. Každý takový má v příručce „nepoužívat“, jako ten zásnubní. Například:

  • Neodkládat na místa, kde se může poškrábat.
  • Nenosit při činnostech, kdy se může poškodit.
  • Vyhýbat se tvrdému povrchu.
  • Nevystavovat parfémům, mýdlu, chemickým prostředkům atd.
  • Nechodit na místa plná lidí jako přelidněné koncerty.
  • Odložit jedině v originální krabičce.
  • V noci raději sundat.

Prostě nepoužívat. :-)

Takže ocelový. Ocelové prsteny jsou ale pevné a nejde je později upravit. Velikost prstů se mění dle teploty a Lence se to děje o to víc; k tomu má větší klouby a tenčí prsty, než je obvyklé. Proto musí mít co nejtenčí prstýnky. Které ale nejsou vhodné. Najednou ta stará krabička s jetými prstýnky a holé ruce do sebe zapadají.

Za zásnubní prsten to doma neustále schytávám.

A jak jsme vyřešili snubní prsteny? Jeden obchod s ocelovými prsteny… nic. Druhý obchod se zlatými… nic. Zkusili jsme si i pořídit jen nějaké sranda prstýnky z jednoho výletu. Taky nic. Všechny zkoušky byly v zimě a tak jsme se rozhodli nechat na poslední chvíli na léto a zkusit ještě jednou ocelové.

Náhodným výběrem jsme zašli do Brilas. Vybírali přes hodinu a zjistili dvě věci: zlato opravdu ne a ocel je možná, když mají opravdu tenké. Pro naše štěstí Brilas disponuje i s velmi tenkými ocelovými prstýnky – používají je jako testovací kroužky.

Máme dva testovací kroužky.

Levnější prstýnky snad ani nejde mít.

P.S.: Lenka si nebyla i tak jista velikostí a s ohledem na cenu už se netrápila. Není žádný problém pořídit ještě vetší teplákovou verzi na doma.








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family