Přípravy na svatbu

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Já i Lenka jsme děsně organizovaní. Excelovské tabulky nám nejsou cizí a tak jsme rychle měli seznam všeho, co se musí zařídit. Vše rozděleno do sekcí, kolik měsíců před svatbou je idální dané věci vyřešit, případně aspoň začít řešit. K tomu několik dalších sheetů na všechno možné. Od tipů, přes hosty, zasedací pořádek až po výdaje.

Víme přesně, kolik nás taková sranda stála. Poměrně dost, i když na svatbu, musím říct, dobrý výsledek. Naše svatba totiž není úplně svatba. Nemáme svatební šaty. Ani žádnou velkou klasickou svatební hostinu. Neřešíme výslužky či svatební seznam přání. Zvyky by u nás člověk pohledal. Naše představa svatby je si komorněji říct ano, najíst se s rodinou a nejbližšími přáteli a po obědě začít tancovat salsu. Milujeme afternoon salsa social!

Někteří lidé naši představu svatby nemohou pochopit. Především manažerka restaurace, kterou jsme si vybrali. Asi jede svatby jako na běžícím páse a proto si nepotřebuje nic zapisovat. Uklidňovala nás slovy „to si jen tady říkáme, abyste si ujasnili co a jak; detaily mi povíte na schůzce týden před svatbou.“ Jenže my neměli klasické požadavky a nic z toho, co říkala, jsme nechtěli!

Nedalo nám to a tři měsíce před svatbou jsme se ozvali s naším plánem. Abychom si ujasnili, že naše nestandardní požadavky jsou v pořádku. Především co se jídla týče (teď si budete asi ťukat na čelo, ale od klasické české masové kuchyně jsme chtěli veganské a bezlepkové a bezcukerné jídlo 😅), abychom stihli najít případně jiného kuchaře. No ještě, že jsme to udělali! Zdravila nás se slovy „a toho oddávajícího jste si zařídili?“ Samozřejmě, že ne, když nám ho slibovala. „Ale to jsme si nedomluvili…“ Aha, proč asi?

Pro jistotu jsme si dali schůzku už měsíc předem. Stále mluvila o velké svatební výzdobě, zvycích a všeho. Znovu jsme jí museli vysvětlit, že o takovou svatbu nemáme zájem. Vždy, když začala mluvit, rozepsala si nějakou poznámku. Jakmile jsme řekli, co opravdu chceme, přestala psát, případně i poznámku škrtla, a zakončila s „to dořešíme týden před svatbou.“

Dva týdny před svatbou nám poslala návrh s cenou. Samozřejmě tam bylo spoustu věcí špatně. Musel jsem sepsat znovu, co jsme manažerce už řekli a i napsali písemně. Poslední dokument obsahoval stále chyby. Raději jsem nad tím mávl rukou a Lence o tom neřekl.

Týden před svatbou nám schůzku zrušila. Nemá čas…

Držte nám palce.

(V době psaní už víme, že to dopadlo dobře. Stay tuned.)








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family