Jak vyřešit uzavírku?

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Vezmu to trochu od lesa. Sídliště je název pro místo dlouhodobě obývané lidmi. Většinou v takových místech jsou panelové věžové domy, tzv. paneláky či věžáky, a vždy minimálně vícepatrové obytné domy. Celý účel sídlišť je v poskytnutí bydlení velkému množství lidí za přznivější peníze.

Pro jistotu zopakuji: velkému množství lidí. Spoustu sídlišť vznikla v minulém století, kdy měl auto, řekněme, každý druhý byt, nikoliv kdy každá rodina má auta dvě. Tak nám vznikla místa s velkou koncetrací aut a pokuty za špatné parkování. Místa ideální pro autoškoly, aneb kde jinde se člověk naučí lépe kroutit volantem než na sídlištním slalomu po osmé hodině večerní.

Sídliště trochu vypadají jako zhuštěné vesnice. Ale není tomu tak. Na sídlišti se lidé nezdraví a nelze je vždy projet. Bývá zvykem mít uprostřed sídliště pěší zónu, park, cokoliv, jen ne možnost projet autem skrz.

Bohužel, tyto detaily moc lidí neví, a tak se stane, že už v pět ráno začně pod okny děsný bugr.

„Co tady děláš, kre****? Tady nemáš co dělat.“

Tůt tůt tůt.

„Tady jsi na sídlišti, idi***!“

Tůt tůt tůt.

Po šesté hodině mě dostal z postele dlouho trvající zvuk couvání. Vzal jsem si župan a vyšel omrknout, co se děje, na balkon. Kamion. Dlouhý kamion. Couvající kamion. Se stejně dlouhým valníkem. Mezi těmi auty. Občas mám problém kličkovat mezi těmi auty směrem dopředu průměrným osobním vozem. Veškerá čest pozorovat řidiče kamionu plynule tuhle hrůzu vykličkovat.

Ale jaký to blbec se do toho hnát v prvé řadě! Otevřel jsem internet a hledal, co se děje. „Miláčku, už je léto! Uzavřeli nám tu hlavní cestu do centra.“ Silničáři zřejmě nestačili připravit všude cedule, anebo si řidiči neotřeli ospalky. Bohužel neměli lepší nápad, než zajet na sídliště a zkusit to objet tam.

Při cestě do práce kolem sedmé byla ulice na chvíli volná, když v tom zase jedno auto k nám zahlo a za ním následovalo další (protože ten první asi o něčem ví, že?). A tak se stalo, že první auto přijelo ke křižovatce do slepé ulice. Váhavě stálo a pak tam přeci jen zajelo. To druhé už s kratší prodlevou následovalo. Třetí a čtvrté se ani nerozmýšlelo. Páté se už nevešlo. Opět byla celá ulice ucpaná. Další couvání.

Smál jsem se.

Lenka měla naopak blbý den. Moc se kvůli tomu rámusu nevyspala. A taky měla potíže vyjet jako spoustu jiných místních obyvatel.

Pokud nechcete, aby se vám kdokoliv smál, případně nechcete lidem kazit den, nezajíždějte na sídliště. Uzavírku stejně neoblafnete.








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family