Jdeme spolu do banky

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Říká se, že dobré účty dělají dobré přátele. Partnerský vztah je svým způsobem taky přátelství, proto jsme se tímto pořekadlem řídili. Ne do detailu, halíře jsme nepočítali. Stejně je při hotovostních platbách zaokrouhlují.

Nám stačilo na přibližné počty pozvání v restauracích či divadel a podobně. Tak nějak to fungovalo, ale chod společné domácnosti nám lehce haproval. Nákupy na společnou domácnost jsou různé, nepamatují se a nejsou u toho vždy oba.

Bydleli jsme spolu sice sotva dva týdny, ale už nám vadilo platit za toho druhého. To je romantika! Navrhl jsem udělat si společný účet. Přeci jen to je věc, kterou lidi dělají, když spolu bydlí pár dní, žejo?

Lenka je žena, která by se na pozici exekutivní ředitelky rozhodně neztratila. Když jsem zmínil možnost grilování s mými kolegy, hned začala doma vše připravovat, v hlavě dávala dohromady zahradní nábytek a mně dala úkol posekat zahrádku a další „drobnosti“. V případě společného účtu otevřela bez jakéhokoliv zaváhání kalendář a začala sypat jeden možný termín za druhým. K návštěvě banky.

Za pár, to jsou dva, dní sedíme v bance a povídáme, co chceme. Tj. nechat si naše účty a mít ještě nevíc jeden společný. Paní na nás, že to nejde. U nich jde mít jedno rodné číslo spojené jen s jedním účtem. Jeden náš účet by se musel transformovat…

No, samozřejmě jsme ztama utekli! Stačil krátký pohled do očí, kde jasně ani jeden z nás se nechtěl svého účtu zbavit. Pro jejich nevýhodu, venku bylo spoustu jiných bank, tak jsme se tak rozhlíželi, do které bychom šli. Těžké rozhodování. Užuž jsme chtěli spustit ententýky, ale nápad jsme celý zahodili. Chceme mít stejnou banku, aby převody zůstaly okamžité.

Jsme češi. To by bylo, abychom si neporadili. Neměli jsme živnost jen tak pro nic za nic. :-) A tak se náš rodinný život jmenuje Michal Hořejšek. To je ale romantika!






5 reakcí

To mi připomnělo, jak Richard Genzer vyprávěl, že před svatbou bydleli u něj, pak se vzali a nejednou bydlel on u ní, aniž by se přestěhovali :-D *najednou Co je to proboha za banku? To jsem snad v životě neviděl... :-D Třeba ti to k něčemu pomůže: my jsme společný účet řešili po zhruba stejně „dlouhé“ době :-) A máme oba účet u AirBank, kde zároveň můžeš mít víc běžných účtů. Takže máme opravdu oba každý svůj účet, kam si nevidíme, a k tomu jeden společný, vedený na jednoho z nás a druhý je tam disponent. Tam posíláme oba stejnou částku měsíčně (což je samozřejmě na každém, nám to zatím vyhovuje takto, protože oba pracujeme a já nechci mít pocit, že mě muž živí, dokud to není nutné). Zůstalo nám to i po svatbě a už tři roky to funguje bez problémů. @Maru: Díky za tip. :-) To už je let, to eFko!




Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family