Rekonstrukce: lekce geometrie

cs v kategorii family • 1 min. čtení

Myslel jsem, že jsem se ve škole naučil geometrii. Aspoň základům. Zřejmě ne. Jak říkává děda… „myslet je ho*** vědět“.

Měřil jsem si byt a promýšlel, jak by mohlo být nové rozložení. Jak udělat co nejméně změn příček a dosáhnout co nejlepšího výsledku.

Například jsem změřil koupelnu a radoval se, jak se tam vejde velká rohová vana s délkou 170 centimetrů. Než mi zavolali, že se tam vejde maximálně 160 centimetrů. Bylo mi to divné a přijel se proto podívat. Nojo, křivá zeď. Pravý úhel není vždy pravý úhel!

Nebo… chtěl jsem všude novou podlahu, krom předsíně. Tam byla dlažba, která byla v pořádku. Podlahář začal svou práci a došel k závěru, že mezi místnostmi musí být lišty, aby se zakryly rozdíly, nebo podlahu vyrovnat. Celý byt je totiž nakřivo. No a pak že ta jediná dobrá dlažba by neseděla a tak musí pryč…

Dál jsme si nechali dělat vestavěnou skříň na míru. Měli jsme štěstí a nebylo třeba šetřit na hloubce. Dokud nepřijel technik, aby nám ukázal, jak ta celá stěna padá. O tři centimetry!

Aneb já to říkám pořád. Teoreticky mezi teorií a praxí není rozdíl. Prakticky… prakticky se všichni teoretikové nepřestávají divit. A i mne ve škole nakazili. Sakra!






2 reakce

Hurá, nejsem v tom sám! Sorry...

Není nad to, instalovat knihovnu a zjistit, že na jedné straně sedí na parketách a na druhé je asi 15 mm ve vzduchu. Nakonec sedí na stupínkách schovaných za soklem.

Vymyslel jsem si zavěšený TV stolek. Nápad za všechny prachy. Kvůli šikmé stěně musí být o víc jak 15 mm odsazený od zdi, aby seděl se skříní vedle. Nakonec jsem do zdi osadil dřevěný rám. Připadal jsem si jako sochař, když jsem pro něj do omítky vydlabával drážku.

Skříně smontované za chilku a pak neskutečný ojeb dostat to na místo.
Já teď řešil novou kuchyň (IKEA). Linka do U, tak jsem po usazení spodních skříněk měřil... díky dobré znalosti trigonometrie jsem se dopočítal úhlu 88,9° a pak jsem to ještě v dílně všechno přeměřoval, aby se to uřízlo správně. To jsem si dal, ale zdařilo se :)




Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family