Uklízíme po rekonstrukci

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Zajímalo by mne, jestli se někdy dokončila nějaká stavba nebo rekonstrukce v předem domluveném termínu. Častokrát teda ani nezačne včas, to naštěstí nebyl náš případ. My začali přesně v den D, jen dokončení se posunulo o dva až tři měsíce. Záleží na úhlu pohledu.

Během prvního měsíce se byt proměnil hodně. Od mládežnického doupěte do velkého množství sutě a dalšího odpadu. Druhý měsíc jsem těžko hledal nějaké změny. Ve třetím jsem začal chodit trochu nervózně, ale ještě to vypadalo nadějně. Naději vyvrátil měsíc čtvrtý, kdy se snad neudělalo nic. To už mne hodně trápilo.

Na druhé straně si skluz uvědomovali a v pátém měsíci se do toho opřeli. Slíbili mi přesný termín, kdy si mohu byt převzít zpět a začít uklízet. Byl jsem nadšen a těšil se. Nepamatuji si, kdy jindy bych se tolik těšil na něco jako řádný úklid úplně každého centimetru!

Na úklid byl pouze jeden víkend. Nedokázal bych něco takového sám. Lenka mi pomoct nemohla, ta balila věci, takže jsem vyrazil s uklizečem. Dobře jsem udělal, protože jen vydrhnout okna trvalo dvanáct hodin. Okna nebyla to nejhorší, problém byly žaluzie. Protip: před rekonstrukcí je sundejte. Pokud hlava selže a nepovede se, raději je rovnou vyhoďte.

Než jsme ale mohli začít uklízet, dostal jsem menší překvapení. Slíbena mi byla středa a že ve čtvrtek jen dodělají poslední drobnost – revizi elektra. Raději jsem nespěchal a nechal úklid až na sobotu. Kdyby náhodou… No a tak nějak náhodou otevírám v sobotu dopoledne odemknuté dveře a za nimi nacházím několik dělníků. Všichni kmitají o sto šest a rozhodně nechybí jen nějaký ten malý detail. Ale celý dlouhý seznam!

Stavbyvedoucí mne vítal slovy „nevěděl jsem, že jsi si na úklid někoho domlouval“. Skoro jako kdyby bylo v pořádku tam dělat ještě bordel, kdybych uklízel celý byt sám… Myslel jsem, že budu vraždit.

Disclaimer: nikdo k úhoně nepřišel. Pouze hladina stresu vystřelila prudce vzhůru a následné stěhování jsem díky tomu odmarodil. Naštěstí se na stres neumírá. Zato pozvat přátelé na buřta může zabíjet aneb kolaudační párty může začít! Znáte deskovou hru Infarkt?








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family