Umělá inteligence útočí!

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Nějak jsme se nedohodli, jak často se má vysávat. Řešení bylo nasnadě, stačilo vytáhnout a oprášit z pod linky Rumbu. Bohužel měla nějakých deset let. Sotva vyrazila centimetr na výlet po bytě, křičela přehřátím.

O patro níž se válel ještě jeden takový vysavač. Novější. Čajomi. Čínská verze Rumby. Něco jako Huawei pro Apple. Obojí tu neumíme přečíst.

Začal jsem zkoumat, co jednotlivé čínské nabídky v mobilní aplikaci znamenají a co to vlastně umí. Třeba kolik dat to posílá domů do Číny.

Hodně jsem se s vysavačem hádal. Například že do místnosti, které takzvaně říkáme půda, nepůjde. A prohrál jsem. Pořád to chtělo dovnitř. I když jsem to vypnul a zapnul, stále to tam chtělo. Zřejmě senzory spatřily něco zajímavého a chtělo si to řádně prohlédnout.

Jedna nula pro Čínu. Lenka se mi smála.

Byla zároveň nadšená. Sice jsem si povídal s vysavačem a vůbec si nevšiml, že nám Lenka peče bábovku, i tak byla nadšená, že jsem s ní byl ve stejné místnosti a dělal jí společnost.

Asi tak po hodině na to doprala pračka a Lenka šla věšet prádlo. Přibližně stejně tak dlouho mi trvalo rozluštit čínské symboly pro dálkové ovládání…

Říká se, kdo si hraje, nezlobí, tak jsem s čajovou plackou jel do prádelny. Zůstal jsem za dveřmi a pomocí joysticku jsem namířil čajomi k Lenčiným nohám. Uskočila. Otočil jsem vysavač a znovu mířil na nohy. Znovu uskočila a zakřičela. Opakoval jsem. I Lenka opakovala. Ještě asi tak pětkrát jsme zopakovali Lenčin taneček. Až už ji to nedalo a běžela a křičela „pomóc, umělá inteligence útočí!“

Při těchto slovech otevírala dveře, kde jsem stál se smíchem a ovladačem v ruce. Měl jsem co dělat, aby mne neuškrtila!








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family