Výlet do ZOO

cs v kategorii family • 2 min. čtení

V online magazínu 100+1 jsem se dozvěděl o okapiích v ZOO Dvůr Králové. V ZOO, kde jsem byl několikrát jako malý kluk, protože jsme to měli opravdu blízko. Oznámil jsem Lence, že ji tam vezmu na výlet.

Čeho jsem si ale nebyl vědom, jak moc Lenka miluje hrochy. Po návratu mi doma ukázala několik sošek. Dřív jsem si toho nevšiml, ale fakt je má úplně všude!

Pro mou nevýhodu, v ZOO jich bylo opravdu hodně. Hned u vchodu byl jeden výběžek, u kterého jsme minimálně půl hodiny koukali na následujícího hrocha:

Půl hodiny mu trvalo, než znervózněl, jak na něj Lenka stále mířila objektiv, a šel se před ním schovat.

Což Lenku uspokojilo a mohli jsme popojít k dalšímu výběžku. Zmíněnému výběžku s okapimi, bájnými jednorožci, které jinde ve východní Evropě nespatříte. Bohužel, venku jsme viděli opravdu jen ty okapy…

Prošli jsme ZOO a vyrazili pěšky na safari, kvůli kterému si ZOO dobře pamatuji a taky proč jsem tam Lenku chtěl vzít. Kdybych ale věděl, že po cestě je hóódně dlouhý další výběžek s hrošíky, asi bych si to rozmyslel!

Přesto, že tam byli jen tři hroši, byli jsme tam minimálně hodinu. Jedním směrem. Proč? Protože dva hroši byli klidní, asi rodiče, a jeden byl vtipálek, asi mláďě. Své rodiče neustále „zlobil“. Nenápadně se přikrádal, aby na ně bafnul. Samozřejmě Lenka si chtěla vyfotit tlamičku. A zkuste stisknout spoušť v ten správný okamžik…

Ale povedlo se!

Lenka prostě hrošíky miluje. No a taky surikaty. Ty se taky nesmělo vynechat. Sice doma sošky surikat nejsou, ale zato pes Lenčiných rodičů díky Lence surikatu umí udělat naprosto perfektně!

Ale prý ho to neučila. Zřejmě jen dělá co jí vidí na očích.

P.S.: U safari mají prolézačky. Doporučujeme!








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family