Jásoň

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Lidé se dají rozdělit na tzv. jásoně a nejásoně. Lenka si dělá srandu ze své rodiny, protože tam to je samé já sám. I ona sama je jásoň. I když možná otázka zní, kdo vlastně není?

I já jsem svým způsobem jásoň. Když se do něčeho zakousnu, nemám čas cokoliv s kýmkoliv řešit. Jazyk je prostě příliš pomalý komunikační prostředek. Nic rychlejšího ale bohužel nemáme. Hlava holt šrotuje rychleji, než dokážu mluvit, a tak začnu dělat věci sám. Nestíhám pak odpovídat na otázky typu potřebuješ pomoct?

Nebo možná je moje hlava jen plně zabavena danou činností, že právě proto už není prostor na skladbu vět. Aspoň tak to vidím u sebe. Určitě to má každý jinak.

Třeba Lenka to má tak, že nechce být závislá na mužovi. Například mě nechtěla obtěžovat, abych jí vyzvednul balíček. Bylo úplně jedno, že jsem to měl po cestě. Raději si tam došla sama, i když ji to otravovalo. V tomhle jsem Lenku rozbil. Po té dlouhé době spolu mi třeba dnes vymyslela program tak, abych měl její balíček po cestě.

Každopádně, stále má prostor k růstu. Takhle jednou potřebovala udělat fotky nohou pro její článek. To mi však neřekla. Aniž by cokoliv naznačila, začala si hledat stativy a držáky na telefon. Aby to nějak spáchala sama, přeci jen se jednalo o její podnikání. Pak jsem zaslechl, jak o tom mluví. Především různé povzdechy nad recenzemi a cenami.

Doporučil jsem, na co se dívat, a také jsem připomněl, že doma máme velký stativ, který by možná šlo využít. Strčil jsem k problematice prst a byla mi sežrána celá ruka. Najednou jsem dostal za úkol to celé vymyslet. Začal jsem se dívat, ale nevěděl jsem, co vlastně hledám.

Až pak mi prozradila, k čemu to celé je. K tomu, aby si mohla udělat fotky. Zeptal jsem se, zda by nebylo lepší použít zrcadlovku se světelným objektivem, co se nám doma válí. Vlastně bych to mohl i fotit, čímž by už nepotřebovala ani ten stativ.

Jásoň!

Každý to má trochu jinak. Přesto jásoň je v nás všech. Někým přímo cloumá, v někom pouze dřímá někde na pozadí a čeká na svou příležitost. Jak jste na tom vy? Uvědomujete si svého jásoně, umíte poprosit?

P.S.: Pokud chcete zjistit, jak ty fotky dopadly, můžete se podívat na jak se starat o chodidla.








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family