Koně pro duševní zdraví

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Lenka občas tráví čas sjížděním instáče na speciálním profilu, kde se sledují jen profily sdílející vombaty a jiná exotická (i neexotická) zvířata. Proč zrovna vombat? Protože jsme si tohodle medvídkovitého vačnatce oblíbili při našem projíždění Austrálií. Aneb kdo by neměl rád zvířátko produkující krychličky!

Čas vánočních svátků včetně jejich příprav feedům se zvířátky nepřeje. Tak nějak bych to chápal na naší straně planety, kde se zvířata zavřou do nejteplejších koutů daleko od sněhu (dnes už spíš jen mrazu) a tudíž i telefonů lidí, zatímco lidi se tedy odbaví šílet do plných nákupáků inzerujících blížící se klidné Vánoce, které nikdy nepřijdou. Ale ani nic z Austrálie? Asi nakonec by se zvířátka fotit a natáčet klidně nechala i v prosinci, jenže přitažlivá síla Vánoc je silnější.

Nevadí, internet je plný meme. Stačí zascrollovat o pár tapnutí vedle a hned se začíná den ještě veseleji. Ba co den, někdy to je dokonce týden. V tomto případě měsíc. A bůh ví, zda to není už na celý život.

Je to opravdu trapný vtip. Tak trapný, až je skvělý.

Jednoho rána mě Lenka vzbudila vtipem jakože z televizního zpravodajství s tímto textem:

BREAKING NEWS: A man was admitted to the hospital today with 25 plastic toy horses inserted in his rectum. Doctors have described his condition as stable.

Říkal jsem, že je to trapný. Přesto u nás doma slovo stable už není co dřív. Tohle se nám neodpáře. Je to jako když Minioni řeknou slovo butt a začnou se chechtat. U nás se začneme smát po obojím; butt i stable.

Dobře to funguje na narušené duševní zdraví. Stačí se podívat na obrázky koní a hned je stable! Aspoň na malou covidovou depku to zafungovalo. Když jsem takhle ukazoval koně Lence, nejdřív nechápala, co se děje, a jakmile jí to docvaklo, začala se smát a na nějakou pandemii zapomněla.

Na větší stačilo vyrazit do Prokopského údolí, kde pražská zoo udělala výběžek koně Převalského. Doporučuji se tam jít projít.








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family