Lorem ipsum recept

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Přiženil jsem se do tiskařské rodiny. Tchánovci si tisknou vlastní víno, pálenky ze všeho, co na rodinné vinici roste, ale taky klasicky na papír. Díky tomu tiskařskému podniku se u nás objevila speciální knížka receptů.

Knížka to není ledajaká. Nejde tak o ty recepty, jako o ten papír. Každá stránka je jiná. Dalo by se říct, že to je vzorkovník, protože to tak opravdu je. A aby to nebyl nudný vzorkovník, něco se na to natisklo. Klasické lorem ipsum je ohrané, nebo možná v době vzniku vzorkovníku ještě in naopak nebylo, a tak to je prostě sada zajímavých receptů.

Lenka si v té knížečce jednu stránku hodně dávno založila, ale nikdy se do toho nepustila. Až teď se to dostalo dlouhou krkolomnou cestou zpět na stůl. Zrovna ve chvíli, kdy jsme se rozhodli si pořádně dopřát. A tak začala míchat věci dohromady. Nejprve přepuštěné máslo. Když jsem viděl, kolik ho tam dala, přidal jsem ho na nákupní seznam. Poté přisypala kakao. Měli jsme čerstvou krabičku, ale šlo tam celé, takže jsem ho taky připsal na seznam.

Recept je trochu bláznivý. U receptu je rada neznámého šéfkuchaře: čím více kakaa, tím lépe bude chutnat. Dost vysvětluje jinou poznámku kalorická hodnota: vysoká. Jedno slovo k nákladům taky zapadá do konceptu, prostě jednoduše: střední. Ale až když tam bylo přidat syrová vejce, tak jsme začali přemýšlet, zda se jedná o skutečný recept…

Nu což, přeci to nevyhodíme. Dokončili jsme to. Salám mám rád, čokoládu o to víc. Proč by recept nazvaný čokoládvový salám nemohl být dobrý, že? A taky že je! Vypadá to jako, ehm, lejno, ale je to plné cukru. A pokud vám to nechutná, vždycky stačí přidat trochu toho kakaa. Když už prasit, tak pořádně!

Pro otrlé zvědavce celý recept:

  • vyšlehejte dvě vejce,
  • přidejte 100 gramů cukru,
  • rozpusťte 100 gramů másla,
  • přilejte do másla vejce s cukrem,
  • přimíchejte 100 gramů hořkého kakaa,
  • nadrobte 150 gramů sušenek (s cukrem!) a přidejte do směsi,
  • nakonec zarolujte do tvaru (jakože salámové) šišky
  • a dejte na necelé dvě hodinky do mrazáku.

Tadá! Ať vám cukr chutná. A rovnou se objednejte k zubaři. Doporučuji nejíst na večer a vždy si odlomit jen trochu, jinak to sníte celé. Tohle prostě nemá stopku. Tohle je svinstvo, kterému je potřeba se vyhnout.








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family