Od žárovky k rekonstrukci

cs v kategorii family • 3 min. čtení

Jednou rekonstrukcí jsem si už prošel a doufal jsem, že žádná nebude dlouho potřeba. To zatím souhlasí. Byt vypadá stále skvěle. Jen nám přibyla zaharada s chatičkou, které říkáme letní sídlo.

Uvažovali jsme, aspoň já jsem uvažoval, Lenka se těch nápadů bála, tu chatu dost předělat. Především přístavbu, která rozhodně není praktická. Byla nešikovně přilepena na základ, ale cokoliv měnit by bylo příliš práce. Nemluvě co by to stálo peněz a papírování.

V tomto kontextu jsme si řekli, resp. já jsem si řekl, že to je vlastně dobrý. Uděláme jen takové drobnosti, abychom měli kde relaxovat a udělat si něco k jídlu, protože i pitomé smíchání salátu nebylo zrovna pohodlné. A tím veškeré práce hasnou. Žádné předělávání stěn.

Jenže když už se bude na kuchyňku sahat, bylo by fajn ji udělat bezpečnější a netahat všude prodlužky. No a když by se tam mělo i něco víc vařit, bylo by fajn, aby okna šla otevřít a pořádně vyvětrat. A na jaře či podzim by naopak okna nemusla tolik profukovat. Jelikož už bude všechno vystěhované, mohli bychom také udělat náš viniční trik a překrýt podlahu další vrstvou. A vymalovat. A ještě pár drobností.

No a tak se stalo, že jsme nedělali nic. V létě jsme si hezky užívali tu nepohodu a nechali vše až na pozdní podzim, který nás vykopne zpět do bytu. V létě jsme si objednali okna s montáží v listopadu a pak začalo ródeo. Chtěli jsme, abychom stihli vše rychle během pár dní, než v prosinci spadnou teploty pod nulu a sníh nás od chaty odřízne.

Ale zkusili jste si sehnat řemeslníky na specifický den? Někteří jsou zamluveni na měsíce dopředu, jiní raději ani neodpovídají. Jediná možnost je ozvat se drahému s nikoliv nejlepšími recenzemi a nechat si říct termín. Užuž jsme plán udělat vše na jeden zátah balili, ale elektrikář se ozval zpět, že jeden klient odpadl přesně v ten den, kdy jsme potřebovali!

Super. Až na to, že tento elektrikář je opravdu elektrikář. Na oknáře jsme se důkladně připravili, abychom zjistili, jak jsou čistotní a jak po sobě vše zadělají a uklidí. Zedničina jim rozhodně není cizí. Elektrikář nadělal takové paseky a pak nám řekl „tak si to začistěte a já za dvy dny přijdu.“

Začistěte? A jak se to sakra dělá? :D Máme skvělého souseda. Je to zedník, který nám stavěl i plot. Koukal přes plot, co se to u nás děje, tak jsem se přišel optat, jak se zedničí. Nadiktoval mi nákupní seznam a nejnže nám ukázal co a jak, vlastně nám to celé udělal.

Po pravdě by nejradši teda všechny krabičky vyšťoural a donutil elektrikáře je předělat. Nemohl se dívat, jak je to celé nakřivo. Bylo to hodně smlouvání, že nám to nevadí, vždyť je celá chata nakřivo. Jediná zeď není rovně. A rádi bychom to rychle měli hotové. No nejradši by náš soused předělal i omýtky se vším všudy. Pohled na naše zdi ho bolel.

Nás to taky bolelo. Protože vymalovat přes tu starou omýtku a barvu, navíc když nic není ani trochu rovně, byla dřina. Při detailním průzkumu je vidět nespočet nedostatků.

Ale to je jedno. I tak je to teď dost luxusní na chatu. Chci říct letní sídlo. Zvládli jsme to. Během dvou týdnů jsme vyměnili okna, předělali částečně elektřinu, položili novou podlahu, vymalovali a sehnali skřínky jako základ nové kuchyně.








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family