První dovolená v Jugoslávii

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Kdo by to neznal. Hezká česká klasika!

Stěrače stírají,
blinkry blikají,
konzervy sbalené,
žabky a šnorchly také,
spousta opalovacího krému
a může se vyrazit na půl denní cestu.

Do Chorvatska prožít romantický pohodový týden.


Tak to přesně nebylo. Místo šnorchlů jsme měli taneční boty a romantika byla malá chatka pro tři páry uprostřed roje chatek, kde bylo hodně dětí. Hlavně pod naším oknem. Které vstávaly velice brzy. V době, kdy my chodili spát po protančené noci…

Romantiku jsme ani tolik zase nechtěli. Byli jsme spolu velice krátce. Vlastně jsme plánovali spolu dovolenou v době, kdy jsme si ještě nedali ani pusu! Ale jeli jsme tancovat a s přáteli, tak to mělo být v pohodě.

Jenže jedni přátelé měli plné ruce práce hlídaní dětí, jiní chodili na kurzy, kam my jsme šli tak trochu, aby se neřeklo, další romantičili, a spoustu dalších bydlelo daleko. Nu, prostě jsme najednou byli sami.

Sami dva u stolu při svíčkách s výhledem na otevřené moře a červánky. Romantika. Pro některé slast. Pro mne v ten moment zděšení. Kde je ten alkohol a párty? Tohle je moc dospělé!

Jel jsem si užít tanec, hudbu a bavit se s přáteli blízkými i z daleka, a místo toho jsem dostal romantiku. Něco, na co jsme rozhodně nebyl připraven. Na tváři jsem měl úsměv, ale v hlavě jsem se snažil ze všeho vykroutit. Což samozřejmě přineslo nepěkné počasí. Dusno. Doslovně i obrazně.

Doslovně jsem se probouzel v kaluži potu. Nejvíce slunce na naši chatku dopadalo dopoledne, právě v době, kdy jsme spali. Obrazně si dovedete představit. Je to asi podobné, jako když nedáte ženě najíst. A k tomu ji nenecháte vyspat. Horší než u muže. :-)

Což je vlastně, co se stávalo. Sice už bylo třeba šest ráno, ale nechtěl jsem z párty odejít. Bylo krásné sledovat ten východ při tak pěkných písničkách! A Lenka mi ubližovala pohledem, protože už chtěla jít si dát další romantickou snídaňovečeři (u takových probděných nocí je těžké jednotlivá jídla zařadit) a konečně si odpočinout.

I tak si Lenka dovolenou hodně užila a byla nadšená. Každopádně se naše představy úplně nepotkaly a tak to byla na dlouho první a poslední společná dovolená.

(To be continued, don’t worry.)








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family