První půlrok očima po roce

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Včera jsem už prozradil, že se naše představy úplně nepotkaly. Vlastně teď lžu. Nepotkaly se. Což není nic hrozného, to se běžně stává a život jde dál. Jenže něco se mi na Lence líbilo a tak jsem udělal něco mnohem horšího…

Pamatuji si, kdysi dávno, když jsem strašně moc chtěl nějakou slečnu, dával jsem jí plno pozornosti. Samozřejmě holky v takovém případě nejeví žádný zájem. Chtějí záhadné muže, ještě lepší bad guys. Rady typu „dělej, že ji nechceš“, mi nikdy nešly aplikovat. Proto jsem vždy snášel modré z nebes, a… mne vlastně žádná nechtěla.

Což se změnilo s Lenkou. Po odmítnutí jsem se choval, jakože nic!

Volal jsem jí a povídal si s ní hodiny. Přitom půl telefonátu jsme se jen snažili zavěsit. Navštěvoval jsem ji a házel do okna kamínky, abych nevzbudil rodiče. No prostě takové věci, které se běžně po předání kopaček nedělají. Aspoň mi tak bylo po roce řečeno…

Zároveň jsem čas od času nezapomněl zmínit, že vlastně spolu vůbec nejsme. Což tak vůbec nevypadalo a nikdo kolem nás nevěděl aktuální stav. Vlastně ani Lenka ho nevěděla, přivodil jsem jí tím dobrou schízu.

A tak jsme se jakoby odlučovali a slučovali a celý náš vztah fungoval na jediném palivu: nepochopení se. To byl hlavní hnací pohon. Vlastně jsme se snažili pochopit a tak to byl často důvod se vidět a probrat další nepochopení.

Vlastně, Lenka se snažila pochopit co se děje. Já si dělal dál to samé, co dřív. Což znamenalo, že jsem měl plno vlastních aktivit a Lenka se musela doprošovat mé pozornosti.

Hotový bad guy!

Lenka z toho šílela. Nenechávalo ji to spát. Tak moc pak chtěla se mnou být, až mne po půl roce zlomila. Jelikož začátek byl v létě, půl roku vycházelo na Vánoce. To je takové to období, kdy i počítače projeví kus empatie a lásky. Kus v případě počítače znamená 100 %, aneb binární svět je černobílý. A proč to rovnou nezkombinovat s rebootem na Nový rok…

Prvního ledna jsem se rozhodl, že Lenku miluji. Ona si toho ale všimla až o pár měsíců později a mezitím ji to stihlo dost vykolejit. A o tom zase příště.

Lekce pro kluky: nejde dělat, že nechceš. Prostě opravdu nesmíš chtít. Muži si nevybírají – ženy si vybírají.


PS: Proč jsem se rozhodl na Silvestra? Nevím. Asi proto, jak je úžasná. Když byla Lenka na cestě k nám, zavolal jsem jí, aby po cestě sehnala banány, aby nám mohla udělat krtkův dort, který jsme se spontánně rozhodli koupit. Banány opravdu přivezla a dort udělala. A při selfie ho kradla. Žiju v romantické představě, že to dělala pro nás!








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family