Rekonstrukce: hledání kabátu

cs v kategorii family • 2 min. čtení

K Lence jsem se nastěhoval v létě a vzal si pouze oblečení na léto. V září měla být rekonstrukce hotová a nečekal jsem, že se rekonstrukce opozdí o dva měsíce.

Veškerý nábytek a oblečení jsem nacpal do jednoho pokoje, na který se nesáhlo. Oblečení jsem měl co nejdál, aby se na něj co nejméně prášilo. (Ne že by to teda nějak výrazně pomohlo…) Každopádně jsem si musel přijet pro teplé oblečení, protože mi začínala být koncem října fakt zima.

Nejprve jsem tedy odsunul jídelní stůl, abych se provlékl k lavici. Přes lavici jsem musel přelézt před skříň, abych zjistil, že s ní nehnu. Je blokovaná postelí. Abych hnul postelí, musel jsem hnout botníkem. Pro ten jsem potřeboval vyklidit prostor posunutím židlí, ty ale byly zase u dveří. Za pračkou.

Milimetr po milimetru jsem posunoval nábytek. Abych odblokoval skříň od lavice… a zablokoval si ji postelí. Po několika dalších minutách se zadařilo otevřít skříň tak, abych tam střil alespoň ruku. Po hmatu jsem nahmatal kabát a vytáhl.

Bohužel černý; jiný, než jsem chtěl. Chtěl jsem druhý, který mám, velbloudí, ale nemohl ho nahmatat. Asi byl ve druhé skříni, říkal jsem si. Ta ale byla blokovaná ledničkou a s ledničkou nehnu dokud úplně nevyndám jídelní lavici nebo psací stůl zavalen krabicemi s kuchyňským náčiním.

Boj jsem vzdal a jel domů k Lence. Smutně nesl kabát do skříně, do které takové věci dáváme, abych tam našel ten můj druhý kabát, pro který jsem původně jel.

Někdy sám sebe překvapuji svou prozřetelností! A blbostí zároveň…








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family