Rekonstrukce: jističe

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Stáli jsme si na svém: nová kuchyně se neobejde bez indukční plotýnky. Kluci si taky stáli na svém: když indukce, musí být zavedeny tři fáze. Souhlasil jsem a šel zařídit přívod do bytu.

První cesta vedla na bytové družstvo. Tam mne odkázali na jejich elektrikáře, který nám s tím pomůže, a že to velice pravděpodobně nepůjde.

Jejich elektrikář mne odkázal na Pražskou energetiku. On s tím nemá nic společného a vše je za něj v pohodě.

Na infolince PRE mi nic o pohodě neříkali. Naopak mne upozornili na rozvody v/k baráku a ať si ověřím stav na technické lince. Na technické lince mi zase řekli vše v pohodě, aniž bych řekl, o kterou adresu se zajímám. Odkázali mne na formulář.

Formulář jsem vyplnil a raději došel osobně na pobočku. Tam mi to vypsali jinak a nechali mne zavolat technickou linku, ať si domluvím termín.

Hned po představení jsem jim vyjel ze systému a přečetli mi vše, co jsem pár minut zpět předal a řekl osobně. Zopakovali mi znovu, co mi osobně už řekli, a domluvili konečně termín toho technika.

Technik mi volal a prosil mne o fotku. Prý to totiž není tak snadné. Jističe se nemusí vejít vedle ostatních jističů; a pokud ne, je třeba nejprve sehnat souhlas souseda/ů s posunem jističe.

Fotku jsem poslal a on mohl tak přijet, aniž by jezdil zbytečně. Čtyři hodiny měnil jistič na kabel, který tam byl už roky naveden, jen nepoužit. Divil se, proč tam mám vypsané tak velké odběry, zda tam plánuji rozjet nějakou turbínu. Vysvětlil jsem mu, že to udělali na pobočce a taky to nechápu. Vypsal mi jiné papíry a poslal mě s nimi zpět na PRE.

Na pobočce mi vše přijali bez problému a domluvili druhého technika, co vymění měřák. To asi nemohl udělat ten stejný technik najednou, či co.

Druhý technik přijel měřák vyměnit a Lenka může zase vařit dobrůtky!

Miluji úřední procesy, kde nikdo nic neví.






1 reakce

Koncept vlastnictví bytové jednotky je naprosto pomýlenej, jak jsem po letech zjistil, neustále "bojovat" s nějakým SVJ, nebo družstvem, je ubíjející a padesát sousedů se málokdy na něčem shodne. Raději jsem se přestěhoval do baráku.




Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family