Rekonstrukce: radiátory

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Staré radiátory byly ohyzdné a když už jsme dělali rekonstrukci, není to tak velká suma na to je vyřešit naráz. Navíc jsem zrušil jednu příčku a tak by bylo fajn mít místo dvou malých radiátorů jeden velký.

To mi ale neprošlo. Na bytovém družstvu se oháněli teplotní vyvážeností v bytě a jak je vše správně vypočítáno a jak by se musel udělat na to projekt atd. To mne tak vylekalo, že jsem nechtěl radiátory vůbec řešit. Raději jsem si předefinoval chtíč „mít nové“ na „jen ty staré namalovat“.

Řemeslníci mne ale upozornili na fakt, že radiátory netěsní dobře. Můžou je namalovat, ale brzy budou zase ohyzdné. Nedalo se nic dělat a musel jsem tedy na svou první cestu papírováním.

Od bytového družstva jsem dostal kontakt na topenáře. Ten po mne chtěl seznam radiátorů, které máme aktuálně, a které tam chceme dát. Zaslal jsem mu potřebné informace, na což odpověděl s dokumentem, kde byly popsané současné radiátory do puntíku (tedy informace měl) a pro každý radiátor všechny možné alternativy, které schvaluje (tedy nechápu, proč jsme měli poslat náš výběr).

No nic, povolení máme, můžou přijít topenáři. Potřebují ale přístup do kotelny. Ptám se tedy družstva, kde najdou uzávěry ke stoupačkám. Prý musíme kontaktovat nějakou firmu, kam se nešlo dovolat ani po dvou týdnech. Dali nám tedy kontakt na konkrétní lidi, kteří nám oznámili, že s tím nemají nic společného.

Napadlo mě se podívat, zda náhodou nemám klíče do všech sklepních prostor a zda nejsou uzávěry tam. Samozřejmě, že ano! Ale to samotné bytové družstvo netuší.

Topenáři ale i tak neumí stoupačky vypnout. Jelikož na bytovém družstvu nic neví, raději jsme zavolali správkyni našeho vchodu. Dle ní je vše správně funkční a bylo kontrolováno před pár dny.

Jiní topenáři se nedoství v domluvený čas a nereagují na telefony. To je jen taková ochutnávka, jak lidi dokáží jednat. Další super styky s lidmi doporučuji pročíst v kapitole jak jsme se zbavovali věcí.

Až nakonec přijde jeden starší srandista, který ví co a jak. Směje se, že někdo chtěl ušetřit pětikilo, aby nemusel dávat kotouč, a tak se to vypíná komplikovanějším způsobem. Zvládl to skoro na první pokus a máme doma teplo.

Až moc. Dva radiátory totiž nešly vypnout. Ale to se v zimě v promrzlém bytě do začátku docela hodilo. Skoro jako sedět u krbu…






1 reakce

Bohužel takto to v domě máme taky. Navíc vše se řeší v týdnu přes den, takže ještě zbytečně plácáme dovolenou. O rekonstrukci společných prostor se mluví skoro deset let, zatím se podařila jen světla. Kapající radiátor se těm kašparům podařilo vyřešit až na třetí pokus. Přitom u rodičů vše šlape; před odstěhováním jsem si naivně myslel, že je to takto běžné... :-/




Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family