Vinice: palubky

cs v kategorii family • 2 min. čtení

Nové okno je super, ale nepomohlo tak, jak jsme čekali. Jelikož stěna je tvořena pouze palubkami, sádrokarónem a hodně starou výplní, která už moc nevýplňuje, sice nám dovnitř neprší, ale stále fouká. Ani první májové počasí nepomáhalo a museli jsme díry nějak vyřešit.

Před operací okno jsme čekali, že budeme potřebovat montážní pěnu. Jelikož jsme ale okno jednoduše přibili k novým latím, a tím celou stěnu pořádně zpevnili, pěna nám zůstala. Úplně vhodný tool na vyplnění děr. Aneb byl zrovna po ruce. :-)

To stačilo na to, aby se dalo na vinici spát i v nepříznivém počasí. Aby to však datlové zase nevyklovali, museli jsme vyřešit díry v palubkách zvenčí. Někdo by řekl, že by bylo fajn staré palubky sundat a přimontovat nové. My však máme na tyto potřeby termín vinice style.

Jednoduše se pořídili palubky, které jsme přitloukli přes ty díry mezi starými palubkami. Než se však mohlo přibíjet, bylo potřeba je namalovat. Přijde mi, že jako programátor nejsem u manuální práce marný, ale malířem opravdu nebudu. O zkombinování palubek a barvy se postarala Lenka.

Já si šel hrát až s úhloměrem a pilou, která umí řezat pod úhlem. Abych ty latě mohl hezky nařezat přesně pod stříšku.

Lezl jsem po štaflích a snažil se zjistit ten správný úhel. Kamarád matfyzák při pohledu na štafle položil otázku, zda nebude lepší si ten úhel spočítat. Sám se mi přiznal, že mu to vždy ujede o několik čísel, čímž mi potvrdil mou teorii, kde teoreticky mezi teorií a praxí není rozdíl, ale prakticky… jsem si to raději změřil.

Samozřejmě, na každé straně je úhel trochu jiný. Průměr byl 53,5°. Samozřejmě, pila uměla maximálně 45°. Což o to, s tím jsem si i poradil. Ale dojde vám, že každá strana musí mít ten sklon na jinou stranu? Mně to při prvním řezu nedošlo…

Po této operaci nám už do postele nefoukalo. Zato jsme se propadli v podlaze v „místnosti se sprchou“…








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family