Bydlíme… ale!

cs v kategorii family • 2 min. čtení

„Uf. Rekonstrukce za námi. Několik várek stěhování za námi. Téměr vše vybaleno.“ jsou věty, které jsme si neříkali. Byl to takový zmatek a byli jsme tak vyčerpaní, že to „uf“ přišlo až o několik týdnů později.

Až jsme vyřešili všechny neduhy. Po nastěhování a vybalení prvních krabic jsme spíš říkali „máme vše nové a proto máme lištičku v koupelně, kabel k plotně v liště, velké vypínače, rozškrábanou barvu, radiátor topí bez možnosti vypnout a studená voda téměř neteče“.

  • V koupelně se totiž povedlo napojit světlo nad zrcadlo na zásuvkový okruh.
  • K indukční desce navedli pouze jednofázový kabel.
  • Vypínače nechtěli navrtat do zdi a tak nasadili obrovskou cenu, abych nad těmi obrosvkými krabičkami na zdi mávl rukou.
  • Skříň na míru(!) se nevešla a tak museli posouvat vypínač, čímž se jim povedlo navrtat kabel a mimo jiné sekřábat barvu na zdi.
  • O radiátorech jsem už psal.
  • Aby nám nebylo moc teplo, vyhřívaná podlaha v koupelně moc nevyhřívala. Vlastně do teď nevyhřívá, ale do bourání se nehrneme.
  • Naplnit hrnec studenou vodou trvalo věčnost. Špatný tlak vody ovlivňoval i filtr na vodu a vytvářel dům hrůzy. Z ničeho nic dokázal hadičkou bouchat o dřez a skříňku. Pračce se to taky občas moc nelíbilo.
  • K tomu jsme měli dřezovou baterii obráceně. Všude byla teplá vlevo, jen ve dřezu byla doprava. Kohoutek na filtrovanou vodu se zase ovládal ze zadu, takže si natočit vodu byla zajímavá jógová poloha, kterou teď Lenka používá ve svých hodinách.
  • Některé natažené internetové kabely byly špatně nacvaknuté a samozřejmě nefungovaly pouze ty u pracovních stolů.
  • Vypínač na světlo u postele je moc vysoko. Musíme mít místo matrace trampolínu, abychom mohli před spaním zhasnout.

Ale nejvíc mne dostalo, když přišel revizák a řekl, že nám revizi nedá! My už bydleli, čekali na poslední papír a místo toho byli celý den bez proudu, dokud celé jističe nepřepojí abychom mohli v klidu fungovat.

Řeknu vám, myslel jsem si, jak je to s programátory v IT špatné. A nejen s programátory, také s produkťáky a dalšími potřebnými lidmi v oboru. Ale po řešení rekonstrukce si myslím, že IT na tom není tak zle. Vždy může být hůř. A ono fakt je. Stačí se podívat někam jinam. :-)








Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family