Skutečné nebo falešné 3D?

cs v kategorii reviews • 1 min. čtení

Filmy, které za to stojí, rád podpořím návštěvou kina. Pokud jsou ve 3D, chci využít dnešní doby a zajít rovnou na daný film ve 3D (i když se třeba nejedná o IMAX). Co mě však vytáčí, je, že ne všechny filmy jsou skutečně natáčené s třetím rozměrem, nýbrž pouze použita počítačová technika na zpětnou konverzi.

Posledně si vybavuji Star Trek Into Darkness, na který jsem šel dokonce do IMAXu. Zažil jsem úchvatný trailerový a reklamový úvod, který v obyčejném kině prostě nezažiji (myslím propracovanost třetího rozměru). Pak ale začal film… a celé nadšení, že sedím po dlouhé době opět v IMAXu, vyprchal. Film se mi líbil, počítačové scény i s konverzí nevypadaly zle, ale normální scény s lidmi byly prostě placka. Přesto, že jsem si podívanou užil, lituji za drahou vstupenku, když jsem mohl navštívit klasické 2D promítání a být stejně spokojen. Od filmových studií to beru jako podvod a nezaslouží si na tom vydělávat.

A taky že už nebudou. Nedávno jsem totiž narazil na bezvadnou webovou stránku, kde jsou dva seznamy – jeden seznam s filmy se skutečným 3D a druhý s falešným. Během vteřiny se mi stránka dostala do záložek: http://realorfake3d.com

Například díky tohoto seznamu nyní vím, že na Wolverine stačí zajít na klasické 2D promítání, kdežto od dalšího Hobbita opravdu dostanu 3D. :)








Může se vám také líbit

en Thinking is Hard, November 5, 2018
en Why We Should Learn to Fail, June 5, 2019
en Are You Resistant to Influence?, April 22, 2020
en Science Channels, August 29, 2018
en Tale of Two Brains, July 20, 2018

Další články z kategorie reviews.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family