Tak jsem si pořídil konzoli…

cs v kategorii reviews • 2 min. čtení

Dlouho jsem přemýšlel si pořídit něco, na čem bych mohl hrát hry. Dávat znovu dohromady počítač se mi nechtělo. Kupovat konzoli před vydáním PS4 či Xbox One taky ne. Jenže po vydání přišlo na řadu těžké rozhodování…

Raději jsem si podal máslo, připravil večeři a místo hraní her jsem si pustil oblíbený seriál. Až jednou jsem ležel doma s chlapskou těžkou nemocí, rýmičkou, a koukal na House of Cards, kde hlavní postava Frank Underwood po večerech hraje Call of Duty. Po několika takových scén jsem neodolal, natáhl se pro notebook a porovnával obě konzole. Vyhrál PlayStation 4.

Proč jsem nechtěl počítač? Protože bych musel řešit spoustu věcí. Jakou grafickou kartu. Jaký procesor. Pro to vybrat vhodnou desku. Windows. Řešit ovladače. Instalovat různé knihovny. Složité instalace her. A pak zjistit, že to prostě nespustím, protože XYZ. Možná dneska je situace lepší, ale už jsem měl doma půjčen Xbox 360 pro GTA V a konzole se mi líbí.

Pustím, vložím kotouč a mohu hrát. Od rozbalení PS4 po spuštění uběhlo pouhých třicet minut a to jsem si vše stihl prohlídnout a vytvořit účet u Sony. Nyní kdykoliv sáhnu po kompatibilní hře, mohu hrát během minutky, aniž bych musel cokoliv řešit. Paráda!

Jenže… jenže mne asi nebaví hrát. Je to nějaký pátek, co jsem si konzoli přinesl, hrál pár týdnů, a nyní to je pouze další pracholapka na stole. Nebo možná hry nejsou co bývaly. Hodně mne bavily závodní hry, hry typu GTA (takže GTA) a běžné střílečky. Užil jsem si spoustu zábavy s Flaty, Collinem, GTAčkem, Countrem či Callem.

S PlayStationem jsem si přinesl hry Need for Speed: Rivals, CoD: Advanced Warfare a FarCry 4. Jsou to vydařené hry. Po grafické stránce velký skok kupředu od toho, co si pamatuji. Slintám, i když jsou prý na počítači detaily lepší. Jenže jen toto mi ke spokojenosti nestačí.

U závodních her mi přijde, že se samotné závodění opouští pro pohyb v menu. Čas strávený ve hře vs. čas strávený na trati je sakra rozdílný. O GTA jsem psal dříve. FarCry mi přijde tak nějak podobné. A střílečky se mi zdají na můj vkus příliš komplikované.

Nu což, aspoň mám konečně na čem hrát, když k tomu jednou za čas dojde. Třeba přes zimu PlayStation opráším pro nový Star Wars Battlefront…








Může se vám také líbit

en Thinking is Hard, November 5, 2018
en Why We Should Learn to Fail, June 5, 2019
en Are You Resistant to Influence?, April 22, 2020
en Science Channels, August 29, 2018
en Tale of Two Brains, July 20, 2018

Další články z kategorie reviews.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family