Rádi si čteme

cs v kategorii family • 2 min. čtení

V poslední době jste mohli číst naše příběhy z rekonstrukce:

Byla to sranda. Častěji nervy. Rekonstrukce a zařizování v podstatě nového bytu nás, nejen časově, vytížila na maximum. Tak moc, že po rekonstrukci jsme si položili otázku, co jsme dělali před rekonstrukcí?! Najednou jsme měli spoustu času a nevěděli, co s ním.

Takový stav trval celých pět minut.

Dřív jsme si například četli…

Hezky to sbližuje. Na stole jsem našel úzkou zajímavou knížku. Začal jsem si v ní listovat. Brzy jsem se dozvěděl spoustu zajímavých informací a tak se chtěl o ně podělit i s Lenkou. Než jsem zase zvedl oči od stránek, Lenka byla v nedohlednu. Přitom to byla její knížka; manuál ke staré, ale stále dobré, kalkulačce. Kapitola zadávání zlomků.

Víc se vnímáme. Máme rádi pohádky a tak jsme si četli před spaním Alenku. Lenka má ráda verzi, kterou zná z dětství, takže čteme verzi z roku 1992. Nezdá se to, ale kdybychom nebyli plně při vědomí, je těžké sledovat příběh. Čestina se neustále vyvíjí (jako jakýkoliv jiný jazyk), staré obraty si někdy musíme přečíst na dvakrát, abychom pochopili, o čem je řeč. Stále nevíme, jak to s tou holkou dopadlo, raději jdeme rovnou spát…

Odpočinemeu očím. Je těžké mít spoustu koníčků, které vyžadují koukání do bl…ízka. Navíc ještě k tomu většinou v sedě. Rád programuji, čtu knihy, sleduji filmy, vzdělávám se z různých online kurzů a tak podobně. Je fajn, když si mohu lehnout Lence do klína a nechat si předčítat. Fakt nerozumím, proč to děti nebaví víc.

Procvičíme se. Čtení nahlas jsme naposledy dělali ve škole a je to fakt dřina. V autě na české dálnici občas neslyším ani své myšlenky, natož abychom se s Lenkou slyšeli navzájem. Alenku jsme zkusili dočíst na výletech, ale i to jsme vzdali.

Nu prostě, před rekonstrukcí jsme si navzájem četli, po ní jdeme s dobou. Posloucháme audioknihy. Lenka řídí, nějaký pán či paní povídá a já… já spím a nechávám si příběh pak stručně odříkat.






1 reakce

To je skvelý zvyk. Rokmi sa také párové čítanie osvedčilo aj mne, môžem potvrdiť benefity. :-) Ale návod ku kalkulačke som ešte teda nečítal ako záujmovú literatúru.




Může se vám také líbit

cs Lenka mě podvedla, May 26, 2021
cs Hodinový manžel, September 10, 2020
cs Jsi fascinující!, February 22, 2021
cs Život za covidu, January 11, 2021
cs Hop do trouby, June 18, 2019

Další články z kategorie family.
Nenechte si ujít nové články díky Atom/RSS kanálu.



Poslední příspěvky

cs Mami, tati, přejde to, December 9, 2023 in family
cs Co vše bychom měli dělat s dětmi?, November 24, 2023 in family
cs O trávicí trubici, November 7, 2023 in family
cs Na šestinedělí se nevyspíš, October 28, 2023 in family
cs Copak to bude?, October 20, 2023 in family